scrap-cars-art-cover-rovotel

Арт проекти, създадени от коли за скрап

Ние от Ровотел винаги насърчаваме потребителите да се разделят с нежеланото превозно средство с грижа за околната среда. Получаването на предварително уговорена сума при предаването на автомобила за скрап е допълнителен бонус, който прави ситуацията печеливша за всички.

Днес ви представяме една по-различна гледна точка. Хората, заредени с талант и креативност, извеждат идеята за рециклиране на старите автомобили на съвсем друго ниво и успяват ги да превърнат в впечатляващи произведения на изкуството, вдъхвайки им нов живот.

Един от най-емблематичните и стари арт проекти е ранчото с кадилаци, създадено от група артисти Ант Фарм в близост до Амарило, Тексас в далечната 1974-та година. Инсталацията представлява стари кадилаци, обърнати и наполовина заровени в пясъка под същия ъгъл, под който е и Хеопсовата пирамида в Египет. Любопитен факт е, че колите са покрити с графити, създадени от случайни хора, а създателите на проекта насърчават всеки, който е оставил своята следа.

1-cadillac-ranch-rovotel

Друга фантастична инсталaция, създадена с коли за скрап, ще откриете в щата Небраска и представлява реплика на Стоунхендж. Името също подсказва за това – Кархендж. Проектът е изграден от 38 винтижд автомобила, подредени в кръг, точно както оригиналния монумент. Създател на нестандартния проект от 1987-ма година е Джим Райндърс, а творбата е в памет на неговия баща.

2-carhenge-rovotel

За всеки, който се оглежда за уникални мебели, направени от коли за скрап или дори стари велосипеди, Bel & Bel има хиляди предложения. Създателите на бранда са се специализирали в създаването на красиви и креативни мебели, изработени изцяло от рециклирани винтидж коли и колела. Колекцията им включва дивани, столове и бюра.

3-bel-bel-rovotel

Чудесно е да научим, че металът, предназначен за вторични суровини, може да се превърне в произведение на изкуството или дори да намери практично приложение. Ще продължим да се оглеждаме за още креативни идеи.