pexels-photo-97075

Да продам или да ремонтирам колата?

Колата постоянно ви създава проблеми и не можете да разчитате на нея? Собствениците на по-стари автомобили често се изправят пред дилемата дали да се отърват от автомобила си, като го продадат или предадат скрап, или да се обърнат към сервиз за основен ремонт. Решението винаги е трудно, защото е почти невъзможно предварително да се предвидят сервизните разходи, както и колко често ще изпадате в същата ситуация.

Трите основни фактора, които да вземете предвид преди да решите дали да предадете колата за скрап, са колко стара е тя, в какво състояние е и чувствате ли се сигурни на пътя с нея. Вземайки предвид тези три фактора, решението остава изцяло във вашите ръце. Както възстановяването, така и предаването на автомобила за скрап си имат свои предимства. Нека се вгледаме по-подробно  в двете опции.

Предаване на скрап

В наши дни предаването на кола за скрап е лесно и безпроблемно, тъй като повечето пунктове в бранша не се интересуват от това колко стара или потрошена е колата. Ако колата ви има сериозни проблеми с двигателя например, сумата за възстановяване често може да се окаже неоправдано висока. Помислете дали инвестицията си заслужава, тъй като след подобни възлови ремонти често във времето възникват допълнителни разходи.

Припомнете си историята на колата. Колко често е в сервиз? Била ли е удряна? Запознати ли сте с поддръжката от предишните собственици? Подобни фактори значително намаляват цената на превозното средство и предаването за скрап може да се окаже най-добрата опция. Ще се отървете от колата бързо, ще вземете пари на момента, без отлагане и ще си спестите рисковете от шофиране на неизправен автомобил.

Ремонт

Ремонтите са скъпи, но също и закупуването на нова кола. Въпреки това пълното възстановяване на автомобила често може да струва повече в дългосрочен план, отколкото ако вземете решението да предадете колата за скрап и да изберете по-нова. Често даваме последен шанс на автомобила с идеята да инвестираме в доста по-нов, но той ни предава много по-рано от очакваното. За да реагираме бързо, не правим достатъчно добро проучване на пазара и не успяваме да направим най-добрия избор. Мнението на някои експерти е,  че колите, произведени след 2005-та, които нямат големи механични повреди, заслужават да се разгледа опцията за поправяне.

Важно е да запомните, че колкото и да ремонтирате даден автомобил, той никога няма да е като нов. Проблемите са нещо, което не можем да предвидим и трябва да сме готови да реагираме във всеки един момента, много хора разчитат на колите си ежедневно.

Ако все още не можете да вземете решение

Най-добрият начин да изберете подходяща опция за вас, е като направите съпоставка. Попитайте специалистите на Ровотел каква е сумата, която можете да получите за своя автомобил, а след това проверете в доверен сервиз цената за основен ремонт, която ще ви е необходима. Ще се изненадате колко скъпо може да се окаже възстановяването на един по-стар автомобил.

Ако предаването на колата за скрап е по-изгодното решение, свържете се с нас на 0886 846 533 / 0898 200 207. Ние ще ви осигурим безплатно извозване на автомобила във възможно най-кратки срокове, а уговорената сума получавате на момента. Ровотел е компания с традиции и поглед към бъдещето. Доверете ни се!