grass-swing-tire-70300

Защо е важно да се грижите за гумите си

Когато говорим за сигурността на пътя, няма как да пропуснем факта, че гумите са изключителна важна част, която не бива да пренебрегваме. Гумите имат отговорната задача да се справят с различната пътна обстановка и времеви условия. Запознайте се с основните фактори, свързани с грижата за гумите.

Изберете правилните гуми

Знаем, че е изкушаващо да се доверите на най-достъпните гуми за вашия автомобил. Имайте предвид, че това може да доведе до компромис в качеството и издръжливостта им. Доверете се на марка, която се е доказала с надеждност и ще оправдае малко по-високата цена.

Евтините варианти често са изработени от гума с по-ниско качество и при по-лоши производствени условия, които не успяват да издържат теста на времето. В резултат се износват по-бързо и имат нужда от по-честа смяна. Ако не си дадете сметка за това, съществува риска да карате продължително време с гума, която не функционира по оптимален начин и може да доведе до често спадане или дори спукване.

Поддържайте точното налягане на гумите

Въздушното налягане в гумите е възлово за тяхното представяне. Ниското налягане може да компрометира времето за спиране и цялостната стабилност на автомобила. Добра идея е да проверявате налягането веднъж месечно като част от поддръжката на вашата кола.

Следете грайфера на гумата

За да бъде безопасна, гумата трябва да бъде с достатъчно дълбок грайфер според сезона. Заедно с налягането можете да проверявате и този показател. Следете за дефекти, като драскотини и срязвания, които могат да доведат до спадане на гумата. Ако преминете през по-дълбока дупка, не забравяйте да проверите дали това не се е отразило на гумите.

Независимо от полаганите усилия за неговата поддръжка, в живота на всеки автомобил идва момент, в който трябва да бъде предаден за скрап. Когато този момент настъпи, ние от Ровотел сме насреща, за да ви дадем най-добрите условия. За допълнителна информация можете да се свържете с нас на следните телефони: 0886 846 533 / 0898 200 207