Picture3

Какво да правим и какво – не, когато се разделяме със стария си автомобил

Както всяка друга машина, така и колата има определен живот и независимо колко усърдни грижи полагате за нея, рано или късно идва моментът да се разделите. Един от най-добрите начини това да се случи е да я предадете за скрап, където ще бъде рециклирана. Така помагате на околната среда, минимизирайки отпадъка, който попада в почвата и осигурявате материал за производството от нови автомобили.

Ако за първи път се сблъсквате с компаниите за изкупуване на коли за скрап, ето какво трябва да имате предвид. 

Какво да правите

Направете проучване: С увеличаването на броя стари автомобили, на пазара има все повече компании, изкупуващи коли за скрап. Разбира се, не всички предлагат еднакво обслужване. Ето защо е важно да направите съпоставка и да вземете информирано решение. Ние в Ровотел се гордеем с оптимални цени и бързо обслужване, благодарение на дългогодишната си практика в областта. 

Погрижете се за околната среда: Предаването на стария автомобил за скрап ще ви помогне не само да вземете бързи пари, но и да дадете своя принос за опазването на околната среда. Изберете компания, която използва максимално ефективно наличните суровини.

Picture4

Какво да НЕ правите

Не предоставяйте подвеждаща информация: Не се опитвайте да манипулирате информацията относно детайли и характеристики на Вашия автомобил с цел да спечелите повече пари. При проверка тези неточности ще излезнат наяве и ще рефлектират на предварително уговорената сума, която можете да вземете за сделката. 

Не продавайте на части: Някои хора предпочитат да разглобят колата си на части, които да продадат онлайн с цел по-висока печалба. В повечето случаи вложените време и усилия не се изплащат и бихте получили по-добра стойност в пунктовете за изкупуване на коли за скрап. 

Не се съгласявайте да докарате автомобила до пункта: Реномираните компании задължително взимат автомобила от локацията, където се намира, вместо да ви карат сами да я превозите. Личното превозване на автомобила би ви коствало допълнителни средства и неоправдан риск, особено ако колата не е в изправност. 

Ако проучвате компании за изкупуване на коли за скрап, доверете се на Ровотел. Ние предлагаме ефикасно и екологично решение за нашите клиенти. За повече информация, потърсете ни на 0886 846 533 / 0898 200 207.