The-benefits-of-car-recycling-2

Ползи от рециклирането на автомобили

Има много начини да помогнете за опазване на околната среда, един от които е да рециклирате стария си автомобил. Днес ви представяме предимствата от това.

Рециклиране на материалите

Предавайки колата си за скрап на лицензирана компания, си гарантирате, че тя ще бъде третирана по възможно най-щадящия за околната среда начин.

По време на процеса на рециклиране всички течности се извличат и се обработват за повторна употреба. Твърдите материали (като метал и пластмаса) се разделят, почистват и се подготвят за включване в производството.

Площадките за скрап имат специална настилка, която предотвратява това токсичните течности да попаднат в почвата. Около 95% от автомобила може да бъде рециклиран, а по-малко от 5% попадат в депото за отпадъци. Впечатляващо, нали?

Използване на частите

Когато колите се рециклират, частите, които все още са годни за употреба, се използват за поправяне на автомобили в движение. Повторната употреба на тези части удължава живота на иначе здравите коли и намалява нуждата от произвеждането на нови части, което поглъща много енергия и суровини.

По-новите автомобили са по-чисти

Повторната употреба е най-чистата форма на рециклиране, но когато колата ви остарее твърде много или се появи сериозна повреда, вредните емисии могат да се увеличат драстично. Карането на става кола с високи вредни емисии за продължителен период замърсява повече от производството и карането на нова кола с ниски емисии.

На пазара вече има много по-щадящи природата двигатели и хибридни автомобили. Електрическите автомобили пък проправят път на шофирането с грижа и мисъл за околната среда.

Алтернативни методи за придвижване

Някои хора взимат по-кардинално решение и избират изцяло да заменят автомобилите за по-зелени начини на придвижване – с колело, пеша, автобуси и влакове. Това несъмнено носи ползви за околната среда – по-малко коли по пътищата, по-малко замърсяване.

Готови ли сте за рециклиране?

Ако старият ви автомобил е готов за скрап, Ровотел е вашето решение. Колата ви ще бъде рециклирана при най-добрите стандарти, а вие ще получите справедлива цена за нея.

Свържете се с нас на следните телефони: 0886 846 533 / 0898 200 207