rain-car-rovotel

Уврежда ли дъждът колите ни?

Намираме се в разгара на дъждовния сезон. Какво значи влагата за нашите автомобили?

За щастие валежите не са пагубни за колите. С времето автомобилът ви може да загуби част от блясъка си, но причината често не е самият дъжд, а следите от мръсотия и прах, които остават по повърхността след това. Ето защо е важно да миете колата си след дни на обилни валежи. Ако видите, че предстоят слънчеви седмици, можете да защитите автомобила, нанасяйки специално покритие. На пазара ще откриете и защитни бои, които да предпазят допълнително от увреждане.

Киселинен дъжд

Не, киселинният дъжд не представлява киселина, която се изсипва от небето, както често си представяме. Валежите, примесени с газове и елементи от атмосферата, причиняват промяна в нивата на рН на влагата. Обикновено киселинният дъжд и с рН от 4 до 5.5, докато чистата чистата водата е с рН около 7. Дъждът често с е с приблизително рН 6, което го прави леко киселинен. Причината за това е замърсяването на въздуха. Тъй като киселинността не е толкова висока, измиването на колата след обилни валежи обикновено е достатъчно, за да се предпазите от допълнителни увреждания. Дъждовните петна често са пълни със замърсители, които могат да накарат дори най-блестящите автомобили да загубят блясък с течение на времето.

Не забравяйте, Ровотел изкупува коли за скрап!

Каквото и да говорим, дъждът отминава за няколко дни, а слънцето ни припомня да се радваме на хубавото време и да не се тревожим твърде много за негативните последици в дългосрочен план.

Ако имате автомобил, който вече е изживял живота си и само заема ненужно място, свържете се с нас, а ние ще ви осигурим бързо и безпроблемно решение на справедлива цена.

Телефони за контакт:

  • 0886 846 533 
  • 0898 200 207