Recycling Mistakes

Чести грешки, които хората допускат при рециклиране

Рециклирането е процес, при който отпадъците се превръщат в нов продукт. То несъмнено помага на околната среда, като пести енергия, материал и пространство в депата за отпадъци.

Рециклирането безспорно е правилното нещо, което да правим с мисъл за околната среда, но е също толкова важно да го правим правилно! Грешките могат да влошат нещата, вместо да ги подобрят. Спазването на някои основни правила гарантира, че рециклираният материал ще е с най-добро качество, постигнато при оптимaлно управление на разходите за производството му.

За да гарантират добър резултат, компаниите за рециклиране поставят изисквания и стандарти, на които днес ще обърнем внимание. Ето нещата, които най-често погрешно поставяме в кошовете за рециклиране.

Найлонови торби

Много компании отказват да приемат използваните найлонови торбички за рециклиране. Това се дължи най-вече на факта, че те могат да бъдат трудни за сортиране и почистване.

Някои видове стъкла

Прозрачните буркани и бутилки могат да бъдат рециклирани, но крушките, епруветките, огледалата и прозорците често не се приемат от пунктовете, предназначени за целта.

Мазни пакети от храна

Мазните петна по хартии и опаковки могат да се отразят негативно на качеството на рециклираната хартия, произведена от тях. Те могат да се обработят заедно с органичните отпадъци.

Бутилки, в които все още има течности

Това е често допускана грешка. Много хора хвърлят своите бутилки, без да са изпразнили изцяло съдържанието им. Течността може да се разлее и да замърси други материали, например хартията.

Нарязани хартии

Повечето компании приемат за рециклиране хартия, която е преминала през шредер, но тя трябва да е обозначена и събрана в отделна торба. В противен случай нарязаната хартия трудно може да се отдели от други материали, при които е попаднала.

Други продукти

Сред другите продукти, които не се приемат за рециклиране, са опаковки от медикаменти и памперсите. Полистироловата пяна подлежи на рециклиране, но въпреки това не всички компании я приемат.

Етикети

Много хора смятат, че е важно да премахват етикетите от опаковките. Това не е необходимо, тъй като при процеса на термично разлагане те изгарят.

Когато говорим за рециклиране, е важно да сте запознати с основните правила за прилагането му. Уверете се, че сте запознати с условията на компанията, при която предавате материалите. Попадането на неподходящи материали води до много по-високи разходи за обработка и да намали стойността на рециклирания материал, като така направи целият процес много по-тромав и неефективен.